Eén persoon + één blog…..

14 02 2008

 = woedende dictator + celstraf

Net gelezen in de NRC van afgelopen zaterdag (ben vandaag vrij en heb lekker de tijd voor mijn krant, Spoetnik & de was).

Veel spoetnikers hebben aarzelingen om naar buiten te treden en zich op de kaart te zetten. “Moet dat nu allemaal?” Maar wat als je niet eens naar buiten mag treden?

Citaat uit NRCfree-saoud-t.png

“Als het langer duurt dan drie dagen, moet dit bericht naar iedereen worden gestuurd. Ik wil niet vergeten worden in de gevangenis”, schreef Fouad al-Farhan, een 32-jarige Saoedier aan een vriend, vooruitlopend op zijn hechtenis. Het is nu twee maanden geleden dat veiligheidstroepen hem aanhielden op zijn werk, met hem meegingen naar zijn huis om zijn laptop op te halen, en hem vervolgens, op 10 december, achter de tralies zetten. farhans misdrijf? Bloggen.”

Blogs worden als bedreigend gezien door regimes in Saoedie, Egypte. Zo bedreigend, dat blog-schrijvers zonder aanklacht achter de tralies kunnen verdwijnen.

Vrijwel geen enkel regulier dagblad rept erover. De enigen die een luid protest laten horen zijn…… ja juist ….. bloggers.


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: