Met losse handen publicaties scoren

29 03 2008

losse handen

(naar Bericht in “Status”, maart 2008, Ernst Koelman)

De UvA is doorgedrongen tot de top 50 van ‘s werelds meest productieve universiteiten. Dat komt mede doordat de ‘output’ van het AMC voor het eerst is meegeteld.

Dit heeft alles te maken met de nieuwe electronische registratie van onze Medische Bibliotheek.

Voorheen moesten afdelingen elk jaar zelf een lijst met publicaties aanleveren. Dat gebeurde ‘handmatig’ door Pubmed af te struinen. Overzichten waren zelden compleet of werden soms niet eens ingeleverd. Een volledige registratie is belangrijk, omdat aan de hand van die gegevens in- en extern de wetenschappelijke output bepaald wordt.

Sinds 2007 verzamelt de bibliotheek de gegevens zelf. Met een programma worden automatisch publicaties met het AMC-adres uit PubMed en Web of Science gevist. 85% van de 3000 publicaties wordt daarmee gevangen. De publicaties die gemist zijn, kunnen door de afdeling handmatig worden toegevoegd. Op de bibliotheek-homepage (intern) zijn de recente publicaties te vinden, te rangschikken per auteur of afdeling.

Hulde aan mijn collega’s Cees, Geert en Lieuwe!


Actions

Information

2 responses

29 03 2008
WoW!ter

Laika, in welk bestand eet je dat jullie in de top 50 van meest producerende universiteiten staan? Meestal is het lastiger dan gedacht om alle output van een universiteit uit een willekeurig bestand naar boven te krijgen.

31 03 2008
laikaspoetnik

Ik heb dit bericht uit de 2e hand (Status). [1] De top50 lijst wordt elders gemaakt. [2] Het automatisch afstruinen van PubMed en WoS doen “wij”.
Het zijn dus 2 verschillende dingen

Kun jij iets preciezer formuleren wat je wilt weten? [1] of [2]. Dan zal ik mensen. die hier meer over kunnen vertellen op deze discussie attenderen in de hoop dat ze daarover hun licht kunnen laten schijnen.
Laika.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
<span>%d</span> bloggers like this: