Uitslag Poll 1: Uren/week besteed aan SPOETNIK

6 05 2008

Eindstand poll 1:

Alweer een tijdje geleden plaatste ik mijn eerste poll op deze site: Uren per week besteed aan Spoetnik.

21 stemmers. Dat is geen grote opkomst. Ook niet als je bedenkt dat deze poll enkel is gericht op ca. 150 spoetnikers.

Belangrijk voor een peiling is dat de steekproef a-selectief is. In dit geval voel je al aan je water dat dit niet zo zal zijn. De mensen die dit blog bezichtigen zullen –zo voorspelde ik reeds– vooral de meest actieven zijn: de spoetnikers die tijd besteden aan hun eigen èn vooral ook aan andermans blogs.

Ik heb de resultaten ook nog in een excel-plaatje uitgezet.

Uit dit plaatje blijkt inderdaad dat de meeste stemmers (n=9) meer dan 2 uur per week bezig zijn (of waren?) met hun blog en dat sommigen waaronder ik “vrijwel geen privéleven meer hebben”.

3 mensen (14%) zeggen inderdaad (conform de UBAspoetnik-aanbevelingen) op ca. 2 uur per week uit te komen.

Opvallend is dat dit meestal de stemmers van het eerste uur waren. Dus waarschijnlijk diegenen die iets meer deden dan sec de opdrachten vervullen.

Daarna stemden de mensen die zeiden dat het een appeltje eitje was (n=4), die met een inhaalslag bezig waren (n=2) of die het volgden vanuit hun luie stoel (n=3). Die laatsten zijn vast niet de spoetnikers zelf?

Veelzeggender dan de grafieken zijn eigenlijk de reacties. Leuk dat de volgende mensen een reactie gaven:

Patricia (no 33) ; Zygomorf (Dyoke) ; woutv (Wout Visser) ; Inca Athahualpa ; De bibliotheker ; Gitele (Caroline).

Deze personen behoorden naast Brughagedis, Ubabert (verbouwblog) en Bidocblog in mijn ogen inderdaad tot de meest actieven.
Oefening 40 liet nog apart weten dat zij aan een inhaalslag bezig was.

De 1e respondenten deden er echt veel langer over dan 2 uur. De opdrachten zelf kunnen wel in 2 uur uitgevoerd worden, maar men wil er toch iets moois van maken, zich erin verdiepen, achtergrondinformatie lezen en/of andere blogs van spoetnik of op het eigen vakgebied bijhouden.

Overigens ziet men die extra urenlast niet als iets negatiefs. Men heeft er zelf voor gekozen. Het is eerder zo dat dit de cursus extra leuk en leerzaam maakt. Sommigen (ik !) vinden het bloggen zelfs een verslavend karakter krijgen.

Overigens vraag ik me wel af of dit zo blijft. woutv (Wout Visser) die slechts een tussenstop zou maken lijkt geheel met bloggen gestopt. Ik mis zijn inbreng wel. Het verbouwblog is gestopt, omdat er niets meer te verbouwen viel, maar het lijkt er op dat ubabert als Zeeman verder gaat. Hoe zal het iedereen vergaan? Dat is de volgende vraag die mij en anderen bezighoudt. Ik zal hier nog op terugkomen.

Uitslagen van de polls zijn voortaan op een aparte pagina (Polls) te zien.

Advertisement

Actions

Information

2 responses

7 05 2008
Zanni3

Ik zou er meer tijd aan willen besteden, maar wegens vakantie collega, werk inmiddels zomerse uitstapjes e.d. en vaak alleen achter de balie komt het er te weinig van. Bovendien valt er veel leuks te lezen bij een aantal collega-bloggers zoals Brughagedis (de kampioenblogger van de FNWI!) en Zygomorf, die de nieuwbouw in de Watergraafsmeer volgt.
Het is wel inspirerend en ik hoop dat Spoetnik nog even in de lucht blijft.
Groetjes Zanni3 van de FNWI.

23 05 2008
woutv

Hoi Laika,

Even een kleine inhaalslag. Ik blijf het bijzonder vinden dat je mijn inbreng gemist hebt. Ik ben een beetje terug, maar heb nog steeds mijn freelanceklus niet af. Wat het daarna wordt? De tijd zal het leren. In ieder geval heel wat leeswerk: alle gemiste Spoetnikbijdragen inhalen. Nou ja, alle. In ieder geval behoorlijk wat.

Tot een andere keer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: